Avila Telefoongebruik

Beste Avila medewerkers. Jullie zijn over naar een nieuw telefonie platform!

Flexplekken

Als je een FLEXPLEK gebruikt kun je hier je telefoon gebruiken. je klikt op “LOGIN” en toets daar je extentie nummer in (bijvoorbeeld 1014) en vervolgens je wachtwoord (kan je bij Ralph of Roeji vragen)

De telefoon zal herstarten met jouw instellingen.

Online Portal

Wil je in je online portal instellingen aanpassen zoals je telefoon doorschakelen, op je mobiel en je vaste telefoon tegelijk overlaten gaan of aanpassen wie er op je display als doorverbind knop te zien is of een van de andere instellingen kan dit via een webinterface.

Als het goed is heb je nu een email gekregen van “dean one”, onderwerp “Account activeren”.
Hierin staat je gebruikersnaam en een link om een wachtwoord aan te maken.
Bewaar deze combinatie goed, hiermee kun je later in je persoonlijke instellingen aanpassen. Dit kan echter ook in de APP.

Software

Download de Softphone WEBEX en log hier in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je van mij of van Ralph hebt kregen.

Downloads voor Windows:
Voor Video calls en bellen via het Avila nummer (zoals voorheen Linphone) download Softphone van WEBEX. Hier kun je inloggen met je Avila e-mailadres en een wachtwoord dat je kan aanvragen bij Ralph of Roeji. de softphone webex app op je mobiel heet Cisco Webex Teams en kan je in de play en appstore downloaden.

Om instellingen aan te passen zoals in het webinterface of snel via toetsencombinatie een nummer te kunnen bellen kan je gebruikmaken van de Dean Integrator. Inlognaam en wachtwoord kun je opvragen bij Ralph of Roeji.

APP

U kunt de Dean remote app hier downloaden voor iPhone en voor Android . 

Handleiding.

Op kantoor kunnen flexwerkers inloggen op flextelefoons met je extensie en je wachtwoord.

Thuiswerkers kunnen inloggen op webex om te bellen en gebeld te worden.

Er zijn verschillende belgroepen. Deze zijn zichtbaar in je scherm als je gebeld word. Zo is er een belgroep ESP National Geographic Exp. Waar Hilda, Marit en Lotta in zitten. Het is handig deze in het Spaans op te nemen.

Als je niet achter je telefoon zit kan je deze met de DND klop op Do Not Disturb zetten. Dan Krijg je geen telefoontjes en als er mensen in de belgroep zitten dan wachten deze niet onnodig op iemand die toch niet opneemt.

Als je niet opneemt of in gesprek bent dan gaat de telefoon over naar een aantal collega’s. die zijn dan Avila Overloop in hun scherm staan.

Via de webex app kan je doorverbinden door op de 3 puntjes te klikken en dan op doorverbinden te klikken. Kan kies je de extensie waar je heen wilt bellen. Je kan ook een groepsextensie kiezen als je bijvoorbeeld Spaanstalige medewerkers wilt dan kies je 3110. Als iemand opneemt kan je even informatie doorgeven en dan op doorverbinden voltooien klikken.